lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kasvun aikaa ...

 

Näin se aika kiitää! Madam Mailiksen lapset ovat kasvaneet jo isoiksi palleroiksi.


Lapset on saatu vieroitettua rintaruokinnasta, joten kohta on aika valita heille uusi koti, missä kasvaa ja varttua hyvässä hoidossa.


Mailis varoittaa lapsia leikkimästä tulitikkulaatikoilla, hieman isommaksi vartuttuaan. Heillä on nyt nämä matkalaatikot olleet vielä käytössä, sillä ehkä uudessa kodissa on sitten jo oikea sänky missä nukkua.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Don Matteota muistellen


Isä Don Matteo on ollut HonoLulussa vieraana jokin aika sitten, koska hän kävi vihkimässä Madam Mailiksen ja Sutenööri-Sulon avioliittoon. Tässä hän hieman lepuuttaa jalkojaan ennen lähtöään kotiin, pitäen tiukasti kiinni tyynystä jonka sai Lululta.


Täällä ollessaan hänen sukkansa kuluivat melkein puhki joten suutari teki hänelle lakeerikengät kotimatkalle mukaan.


Mailis oli kovasti tyytyväinen papin käynnistä ja laittoi hänelle matkaevästä mukaan. Sukset hän sai varmuuden vuoksi jos kotopuolessa on paljon vielä hankia että hän pääsee varmasti kotiin asti.


Voileivät ja juomamukit sekä jälkiruokaa pienissä kipoissa. Kaksi valkosipulia Mailis laittoi myös pussin pohjalle, ne karkottavat pahat henget pois.


Termarissa kuumaa kotimehua palanpainikkeeksi sekä kaksi pöytälamppua.


Ruusuja maljakoissa on kiitokseksi Matildalle hänen lainaamistaan tierasta ja sukkanauhasta. Enkelikuvioinen seinäkello ja siivousvälineet ovat varmasti tarpeeseen. Tytöt HonoLulusta laittoivat vielä joitain herkkuja mukaan mitä oli jäänyt hääjuhlista jäljelle.


Pitihän häistä ottaa vielä viralliset kuvatkin. Mailis laittoi Don Matteolle myös mukaan joitain valokuvia, ne voi laittaa vaikka kansioon. Lulu laittoi muistoksi vauvana hänestä otetun valokuvan.



lauantai 8. maaliskuuta 2014

Annetaan adoptioon ...


Mailis istui pöydän viereen ja alkoi kirjoittaan ilmoitusta lasten antamiseksi adoptioon.



Vastauksia pyydetään keskiviikoon 30.3.2014  mennessä jolloin lapset ovat kasvaneet ja vieroitettuja rinnasta, valmiina lähtemään uuteen kotiin. Mailis toivoo ainoastaan jossain lapsen elämänvaiheessa pientä tiedotetta hänen elämästään adoptioperheessä.


Häälahjaksi Mailis ja Sulo on saanut Turusta mustan metallihyllykön, ämpärin, kastelukannun ja lasipulloja. Pappi Don Matteo antoi heille oman punakantisen raamatun. Postista tuli kirje, Varpu Kokkolasta oli tehnyt tarjottimen ja siihen 20 huurrettua lasia. Nyt riittää juomalasit isollekin joukolle. Nuoripari kiittää saamistaan lahjoista!

Nämä ovat kirpputorilta löydettyjä koruja. Kurpitsavaunu on emaloitu ja avattava. Kullattu sulkakynä kristallihelmessä on Swarovski tuotantoa. Molemmissa oli myös kaulaketjut.

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Lopullinen päätös.


Äiti Mailis otti lapset kainaloonsa sekä syötti heidät kylläisiksi.


Sulo isä on kyllä nyt hieman hölmistynyt, sillä lapset ovat kovin pienet hänen kämmenellään. Mailis lohdutti että kyllä ne pian kasvavat isoiksi palleroiksi.


Sulo kyseli Mailikselta miten ihmeessä hän voisi olla lasten isä? Toisella lapsella on sinisetsilmät toisella ruskeat. Toinen on ruskeatukkainen ja toinen mustatukkainen. Molemmilla lapsilla on vielä hieman ruskettunut ihonväri, vaikka hän ja Mailis ovat kovasti vaaleaihoisia?


"Lopuksi on kerrottava että minulle on tehty vasektomia eli katkaistu siemenjohtimet, niin en voi saada enää omia lapsia!" sanoi Sulo vihdoin


Apua, mitäs nyt Mailis? 


Lopullinen päätös asialle on: adoptio - annetaan hyvään perheeseen kasvattilapseksi. Siihen päätökseen Mailis ja Sulo tulivat asiasta neuvoteltuaan. Pienet lapset eivät sovi Mailiksen elämään ja hänen työnsä on kovin epäsäännöllistä. Lasten kannalta se on huono asia, joten päätös on lopullinen.


torstai 6. maaliskuuta 2014

Oikea ajankohta ei selvillä ..


HonoLulun johtajatar Madam Mailis lepäilee sohvalla selaillen kalenteriaan jossa kaikki tärkeät  merkinnät ovat. Pientä nipistelyä tuntuu jo, ehkä lapsi syntyy näinä päivinä.


Kaikki asiakkaat ja heidän toimensa talossa on merkitty tarkasti muistiinpanoihin. Nyt on pieni ongelma tulevan lapsen syntymäajasta. Merkintä Sutenööri-Sulon käynnistä edelliskerralla ei ihan sovi hänen kalenterissaan lapsen isäksi.


Toivottavasti Sulo ei muistele käyntiään täällä, tai voihan lapsi syntyä vaikka hieman etuajassa? Siinä ratkaisu, Sulosta tulee lapsen isä!


Mailis kävi yksin synnyttämässä ja saikin yllättäen kaksoset, tytön ja pojan.


Isä Sulo oli asioillaan ja ei mitenkään ehtinyt mukaan synnytykseen. Kotiin tullessaan hän sentään hankki yhden ruusun sekä pöytälampun Mailikselle.


Nyt ovat pienokaiset rinnakkain omassa pikkusängyssään, äidin ja isän ihailtavina.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mahtava masu, mitä kuuluu ...


Nyt on tytöillä paljon puhuttavaa sillä Madam Mailiksen raskaus on jo kovasti pitkällä ja vihkipukukin tuntui hieman kiristävän.


Somasti pyöristyvä vatsanseutu on kyllä kaunis, toteavat vieraat.


Anu haluaa oikein tuntea miten lapsi potkii jo villisti, ehkä sekin on juhlien rasituksista hieman villiintynyt.


Kaikki naiset jäävät pohtimaan tulevaisuutta, mihin tuleva lapsi laitetaan ja pitäisikö hankkia jo vaatteita ja kaikkea mitä lapsi tarvitsee?

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Heittokimppu


Morsiamen kukkakimpun heitto on vanha perinne. Kuka saa kukat ilmasta kiinni, pääsee seuraavaksi naimisiin.
 

Nyt on jännät hetket, Mailis on valmiina heittoon ....


Kaikki naimattomat tytöt hakeutuivat riviin Mailiksen taakse tavoittelemaan tuota kimppua.

Lulu sai kukat haltuunsa ja siitähän muut tytöt riemuissaan häntä onnittelevat.


Tämä kaunis kukkakimppu on kuivatettava, sitä katsellessaan voi miettiä onko tässä mitään taikaa ...

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Jaksaako vielä juhlia ...


Juhlat jatkuvat terassilla päivän ja toisenkin. Anja-anoppi koittaa sinnitellä juhlissa mukana, sillä hänen molemmat poikansa ovat jatkaneet riehakasta juhlimista jo muutaman päivän.


Esko viihdyttää Anjaa tarjoamalla juotavaa hieman isommasta pullosta. Siinä on talon Taiteilijan tekemää viiniä. Kyllä sekin kelpaa juotavaksi, paremman puutteessa.


Jarmolla on reilu pöytäkannu mistä voi juoda kunnon hörpyt sahtia. Jani haki juuri hienon konjakkipullon omasta kassistaan ja tarjoilee siitä Taiteilijalle, joka on jo jäänyt suosiolla lattian tasalle. Janille kävi pieni haaveri rapuissa ja hänen jalkansa taisi mennä poikki, ei haittaa vielä tänään, huomenna mennään lääkäriin.


Bestman Esko esittää parhaat askelkuviot mitä osaa, Jarmo komppaa tahtia lattialla istuen.


Pikkuveli Sauli hakee lohdutusta Elovenan sylistä, joka silittelee hänen hiuksiaan.


Kyllä se on surullista kun isoveli Sulo jää tänne etelään ja heidän on äidin kanssa lähdettävä kohta takaisin kotipuoleen.


Sulo on juhlista jo lopen uupunut ja nojailee Hertan povea vasten. Kyllä se Mailiksen kertoma uutinen tulevasta lapsesta pistää miehen mietteliääksi.



sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Virallinen hääkuva


Nyt on virallisen hääkuvauksen aika. Morsiuspari ja pappi asettuivat kuvattavaksi HonoLulun talon edustalle.


Nyt hymyä ja liikkumatta, tästä tulee ihan kelvolliset kuvat.


Pappi Don Matteo on lähdössä kotiin joten miehet terassilla huutelevat hyvästejä hänelle. Samoin sieltä kuuluu ohjeita sopiviin asentoihin kuvauksen ajaksi.


Vieraat ovat ehkä jo saaneet osansa tarjoiluista, koska keikkuvat kaiteella ja huutelevat joitain sopimattomia sanoja siinä neuvoja jakaessaan.


Niinpä tietenkin, Anoppi - Anja haluaa myös kuvaan. "Mailis voi jäädä sinne taakse, näin sovimme kunnolla kuviin:" sanoo hän.

 
Anja ottaa poikaansa kädestä kiinni ja asettelee vielä jalkansakin sopivasti Sulon kengälle. Näyttää kuin äiti ei voisi päästää lapsestaan irti, näin hän voi olla lähempänä poikaansa, eikä Mailis mahda mitään.